KRAPINA fest 2019.

ODRŽAN 23. FESTIVAL KRAPINAFEST U SPOMEN NA LEGENDU ČEDU ANTOLIĆA
U prepunoj Crkvi sv. Katarine Aleksandrijske sinoć je, 12. listopada, u Krapini održan 23. festival duhovne glazbe Krapinafest. Svečano misno slavlje uz koncelebraciju više franjevaca predvodio je p. Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koji je u propovijedi naglasio vrijednost tradicije Krapinafesta, kao i važnost uloge duhovnih glazbenika u životu Crkve.
U glazbenom dijelu festivala nastupili su Davor Terzić, fra Miroslav Petrac, Matija Antolić i band, Vlatko Vukina, Sara Majsec, Kirjales, Janja Vukina Fučko, ŽVS Kušlec, Andrija Kos i č.s. Dijana Lončarek.
Cijeli glazbeni susret bio je prepun emocija a održan je u spomen legendi suvremene duhovne glazbe i prijatelju festivala Krapinafest, nedavno preminulom Čedi Antoliću.
Prigodno umjetničko djelo tijekom nastupa izvođača crtala je akademska slikarica iz Čakovca Eva Vukina, a festival je svoj vrhunac doživio u trenutku otkrivanja slike na kojoj Isus prima k sebi Čedu Antolića.
Organizatori festivala Krapinafest bili su Zajednica Bolji svijet i Franjevački samostan Krapina, pokrovitelji Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda i Grad Krapina, dok je glavni medijski pokrovitelj i ove godine bio Radio Kaj.
Facebook Comments

Komentari su zatvoreni.